خدمات آموزشی و توانبخشی برای کودکان زیر 14سال توانبخشی حرفه ای دختران کم توان ذهنی بالای 14 سال  کسب درجه‌ی اول در سطح بندی مراکز جامع توانبخشی
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

بازی درمانی

بازی درمانی چیست ؟

 

بازی از ضروریات زندگی کودکان است. کودکان از طریق بازی افکارشان را بازگو می کنند و به همان راحتی که بزرگسالان احساساتشان را با کلمات بیان می کنند ،آن نیزهمین کاررا به وسیله بازی انجام می دهند . کودک در طول بازی توانایی حل مشکلات خود را پیدا می کند و به وسیله آن می تواند اعتماد به نفس و روحیه استقلال طلبی را در خود پرورش دهد. آنان احساساتی چون ترس ، اندوه ، شادی و عصبانیت خود را از طریق بازی بیان و به این ترتیب احساس امنیت و ارزشمند بودن می کنند.

بازی درمانی در چه اختلالاتی کاربرد دارد ؟

 در تمامی کودکان دارای مشکلات ذهنی شناختی و درکی مفید می باشد.

 

بازی درمانی :

بازی ، فعالیتی طبیعی، لذت بخش،شگفت انگیز و پر رمز و راز است. بازی وسیله ای برای بیان احساسات، برقراری ارتباط، توصیف تجربیات، آشکار کردن آرزوها، رسیدن به خود شکوفایی، خودآگاهی و خودکارآمدی است. در واقع می توان بازی را تفکر کودک دانست .

بازی درمانی وسیله ای است برای رهاسازی استرس های مربوط به رشد یادگیری مهارتهای تازه در كودك .

بازی درمانی بعنوان وسیله ای درمانی است كه در آشكار سازی احساسات ناگفته كودك، كه گاهاً نیز موجب بروز اختلالاتی می گردد مؤثر است.

كودك با قرار گرفتن در موقعیتهای زندگی از طریق نمایش در اتاق بازی به مهارتهایی مثل حل مسأله و تصمیم گیری، مهارتهای اجتماعی در سطح بالاتر و اعتماد به نفس بالا دست می یابد. از آنجایی كه دنیای كودكان با دنیای بزرگسالان متفاوت است، بازی وسیله ای برای نزدیك شدن به دنیای كودكان و یافتن علت رفتارهای نامناسب آنهاست. كودكان معمولاً نیازها و ناراحتی های خود را به وسیله بازی با عروسكها، حیوانات و سایر وسایل اتاق بازی نشان می دهند.

 

حیطه های خدمات بازی درمانی : .

 

روانشناس پس از علت یابی رفتارها یك برنامه درمانی برای كودك در نظر گرفته و علاوه بر آن راهكارهای عملی نیز به خانواده می دهد.

در صورت همكاری متقابل خانواده و استفاده از راهكارهای مناسب می توان بهبود رفتارهای كودك و پیشرفت او را مشاهده كرد. حیطه های خدمات بازی درمانی در امر توانبخشی عبارتند از:

 

  1. ADHD كودكان
  2. كودكان با مشكلات اضطرابی
  3. كودكان پرخاشگر
  4. كودكان لجباز
  5. كودكان با اختلال عاطفی و مشكلات خانوادگی
  6. كودكان با مشكلات اتیستیك
  7. كودكان با اختلال توجه و تمركز
  8. كودكان با تأخیر در آموزش و مهارتهای شناختی